Blog # 43

1 Jul

AZ ELTETO VIZUNK !

Nem lenne jo, ha mi magyarok is ugy jarnank ( megjarnank ) mint az osszes ” gyarmati orszag ” amelyek, nagylelkuen megkaptak a DEMOKRACIAT, de termeszeti kincseiket ,( pl. arany es gyemantbanyak Del Afrikaban, de szerte a vilagban , vagy az olaj kitermeles Venezuelaban es sorolhatnank mert a sor vegtelen ) nem kaptak vissza. Ezek felett a TULAJDONJOGOK , vagy veglegesen, vagy hosszu evtizedekre IDEGEN erdekeltsegek kezebe vandoroltak. Ezt a rettento kiszipolyozasat az orszagnak, probalta megakadalyozni pl. Chavez , Venezuelaban , amikor ” VISSZAVASAROLTA ” nem allamositotta , sajat orszaganak az olajhoz valo jogat. Hogy micsoda oriasi hasznot vittek ki az orszagbol, azt megmutatta, hogy a nem 100 szazalekos, hanem mondjuk a 48 szazalekos tulajdonjogert ( reszvenyekert) is ott maradtak a nemzetkozi orias vallalatok az orszagban. Ennek az intezkedesnek kovetkezteben befolyt jovedelembol, emelte ki Chavez az orszag lakossagat, a nyomorbol. ( szocialis tamogatasok juttatasaval, iskola, lakas, egeszsegugy stb ) Halala utan, a nep altal megvalasztott , Madurot probaljak ellehetetleniteni, a media altal iranyitott nyugat es keletnek egy resze is. Szitjak, a jogtalan gazdasagi szankciok altal , ujra elszegenyedo lakossag es a kormany kozotti ellenteteket ( NGO-k, kulfoldrol penzelt charitik segitsegevel, megy az oszd meg es uralkodj , jol ismert politikaja)

Amit ebbol levezetve mondani szeretnek, az az, hogy nekunk is vannak termeszeti kincseink, ami ugyan TRIANON utan egyre kevesebb, de meg igy is NAGYHATALOM vagyunk pl. az ASVANYVIZ- FORRASAINK altal. Hasznosithatjuk : FUTESRE, HUTESRE, IVASRA es GYOGYITASRA ! Hasznaljuk ! a MIENK ! vagy ha nem, hat milyen invesztment companyk, reszvenytarsasagok, magan emberek, , tulajdonoljak azt, ami a KOZE ?

Ha a rendszervalto politikusaink ELADTAK, vagy ATADTAK egy idore ? Nem tudom. D e ahogy Chavez tette, ” VASAROLJUK” vissza, vagy ha evtizedekre szolo , kitermelesi, hasznositasi szerzodeseink vannak, hat azok lejartakor, szuntessuk meg es ne ujitsuk meg azokat.

TANULJUNK abbol, hogy jott letre a ” nemzetkozi penzmonopolium ” VASAROLJUK VISSZA, ami jogosan a MIENK es akkor az IDO, nekunk is fog dolgozni.

Kurepov Borbala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *