Blog #40

31 May

Rabok legyunk vagy szabadok ?

Tudjuk, hogy ma az eladositas egy haboru nelkuli kifosztassal egyenlo. Ez egyre latvanyosabb formaban tortenik. Azzal, hogy a TOZSDE a vilag gazdasaganak teljes leallasa elleneben is, meg mindig felfele megy , vegre mindenki szamara, “megmutatta a foga feherjet ” ez, nem a gazdasag mutatoja, ez egy jatekkaszino, ahol mindig a haz a nyero, ezt hivjak bankhaznak.

Ma (ellentetben, a 2008-ban ” mentsuk meg a bankokat ” a nep kontojara es megtettek ) mar minden orszag tudja, a RESERVE money szerepet, az SDR , amit az IMF ad ki, fogja betolteni (2017-ben Blog #32-ban irtam errol ) De amig a kosarba bekerulo valutak ertekei kozott kozott ,nincs megegyezes, az orszagok kozott,( mert a jovoben nem csak orszagok, hanem privat erdekeltsegek, pl.Facebook a Libra nevu cryptojaval, vagy Bitcoin, melyek mogott semmi nincs, es egyeb nemzetkozi monopoliumok is bekerulhetnek ) addig a FED utoljara, kihasznalva a US $ reserve statuszat, korlatlan mennyisegben gyartja a dollart , aminek inflalodasat szetszorva a kozponti bankokra, ezuton visszafizetethetlenul eladositanak Europa nepeit. Utana a FED szep csendesen, ha az IMF altal iranyitott es ellenorzott uj globalis monetary szisztema veglegesen bevezetesre kerult, megmarad egy olyan kozponti banknak, ahol majd az elegedetlen nep, azt fogja mondani – ez az elnok jol csinalta – talan allamositotta a kozponti bankot ? holott csak a vagyon cserelt gazdat a hatalom meg ismet tovabb koncentralodott.

Nem ertem miert nem tanulunk a tortenelembol. Orok csoda szamomra miert viselkedunk ugy, mint hogy ha kilepnenk az Europai Uniobol ki kellene koltoznunk europabol. Mi evezredek ota a karpatmedence lakoi vagyunk, de ha benntmaradunk az Europai Unioban elobb utobb ugy koltoztetnek ki bennunket, hogy megszununk Magyarorszag lenni. Mikor volt nekunk a tortenelem folyaman ,barmelyik nyugati orszag a segitsegunkre ? SOHA egyik sem ! Ha most ujra beugrunk, es felvesszuk a kolcsont, csak tovabb folytatjuk “falra a borsot” evek ota taro harcunkat. Most majd azert haboruzunk , ki mennyit kap az igazsagtalanul szetosztott koncbol , mikozben fejunket a foldbe dugva ugy teszunk,mintha a bevandorlok kerdese, megszunt volna. Ebben az esetben ismet elszalasztjuk, azt a lehetoseget, hogy onalloak legyunk. Mar most kiszamoltak , hogy mekkora az az osszeg, amennyi bekerulne az orszagba, de annak fejeben, HIVATALOSAN , OROKOS RABLANCRA fuznek meg a jovo generaciojat is. Ez nem segitseg ez CSALI.

Most mindenhol, minden ,mindenki szamara bizonytalan. Nem tudunk vesziteni ha kilepunk,az Europai Uniobol. Ha egyszer felvettuk a kolcsont es bentmaradunk elvesztunk. Ezt most a 2/3-os tobbsegi kormanyzassal megtehetjuk, hiszen a TORVENYHOZASHOZ szukseges tobbseg adott. Ennek a kormanynak igaza volt akkor is, amikor nem vett fel hitelt az IMF-tol es akkor is amikor keritest epitett a vedelemre. Hiszem, ha ujra megkerdezne az orszag allampolgarait , nem lenne magyar ember aki vallalna a felelosseget, hogy rablancra fuzzek leszarmazottaikat.

Kurepov Borbala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *