Blog # 30

8 Apr

Szocializmus es kapitalizmus  vivmanyai.

Minden kedves magyar emberhez lenne egy keresem, illetve javaslatom . NE azt probaljak bebizonyitani mind a mai napig, hogy mi volt ROSSZ a “Kadar-korszakban”,probaljak bebizonyitani azt, hogy mi a JO az ujjonan megtalalt DEMOKRACIABAN  megpedig az alabbi formaban.

Szocialista  Kadar-korszakban                                        Demokraciaban, Ma

1.Egyenloseg (nem voltak billiomosok es nem voltak utcan fetrengo hajlektalan koldusok) Mi van ma ?

2.Oktatas (mindenkire egyforman kotelezo ervenyu ingyenes  oktatasi rendszer, a szulok poziciojatol, penztarcajatol fuggetlenul,  ezaltal  DISZKRIMINACIO  mentes, egyenlo eselyt adva minden gyereknek az ervenyesuleshez.)  Mi van ma?

3.Megbizhato egeszsegugy , betegseg  eseten betegallomany (munkahely megtartasaval) minden dolgozonak es ha a gyerek beteg volt, a szulonek is.  Mi van ma?

4.Biztos bolcsodei es ovodai ellatas, orvosi felugyelettel, szakemberekkel, megfelelo aron.  Mi van ma?

5.Udulesi lehetoseg, csaladoknak es gyerekeknek, kulonbozo allami udulokben, elerheto aron.  Mi van ma ?

6.Munkalehetoseg a vegzettsegnek megfeleloen.  Mi van ma?

7.Allamilag  tamogatott kulturalis intezmenyeink lehetoseget teremtettek, a fiatalsag igenyeinek kiszolgalasara, szinvonalas eloadasok  ingyenes, vagy megfizetheto aron torteno megtekintesere, sport szakkorok mukodtetesere.  Mi van ma ?

8.Allamilag tamogatott berlakasok, munkasszallok (fedel nelkul nem elhetett senki ) Mi van ma ?

9.Volt  BIZTONSAG  es nyugalom,   Mi van ma ?

10.Nyugdijkorhatar noknel  55,  ferfiaknal  60  ev volt.  Mi van ma ?

Elhazudtak a tortenelmunket.  Igen   es   Mi van ma ?

Nem szerettuk a szocializmust, nepunk nehezen szedte magat ossze a haboru utan, egy diktaruraban ebredtunk Moszkva fennhatosaga ala rendelve, de elertuk a fennt felsorolt eredmenyeket es ami a  legfontosabb  termeszeti  kincseink az  allam  kezeben maradtak, ujra felepult infrastrukturank, gyaraink, mezogazdasagunk, minden  a MIENK maradt.

Mi van Ma ? a DEMOKRACIA neveben, haboru nelkul lettunk  KIFOSZTVA, megfosztva  minden eddig  eredmenyunktol, a termeszeti kincseink  PRIVATIZALVA, infrastrukturank tonkreteve,  mindez  BRUSSZEL, az Europai Unio  aldasos  iranyitasa alatt.

Biztosra vehetik,hogy a szocializmusban egyszer elert eredmenyeinknek  ( alapveto emberi jogok ) a ma nyugat altal mukodtetett, nemzetallamok felett allo es diktalo ” MONOPOL- KAPITALIZMUS ” -ban a szikrajat is eltorlik majd.

Itt  az ideje,  hogy  mint osi lovas nemzet, a lo hatan maradjunk es mi vegyuk  a kezunkbe a gyeplot.

 

Kurepov  Borbala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *