Blog #39

23 May

Birodalom epitese, adottsagaink es lehetosegeink szerint.

A VNTV-ben ” Fatol az erdot, erdotol a fat “c.imu musorban, Jakab Istvannak az interju alanya Kassai Lajos vilaghiru lovasijasz. Altala, egy olyan embernek az eletmuve tarult a szemunk ele, aki a termeszettel csodalatos osszhangban , felhasznalva a mult tapasztalatait, beepitve azt a folyamatosan valtozo, mindig mas lehetoseget kinalo jelenbe, 30 ev alatt egy bamulatra melto, onallo, egyben onellato birodalmat hozott letre. Aki erre kepes, annak velemenyere , tapasztalatara, feltetlenul oda kell figyelni es tanulni belole.

Valoszinu minden nezoje a musornak, mas, mas, kovetkeztetest fog levonni belole.En megprobalok, osszefuggest talalni a birodalom epites technikaja es a mai vilagunk kozott. Hiszen most is az tortenik.

Szerintem Isten azzal kulonboztetett meg bennunket, mas elolenyektol, hogy szabad akaratot adott mindnyajunknak. Viszont genjeink osszeallasa az atorokles folyaman, hatarozzak meg , nem csak a betegsegre utalo hajlamunkat, hanem ugyanugy befolyasoljak, adottsagainkat is. pl palyavalasztasnal. ( lovasijasz, szinesz, zenesz, tortenesz, foldmuves…) De egy biztos legyunk barmilyen nemzetiseguek, vagy szinuek, mindnyajunkban van JO tulajdonsag ( irgalmassag, segitokeszseg, szeretet….) ugyan ugy , mint rossz tulajdonsag ( irigyseg, gonoszsag, bosszuvagy,,….) amelyeknek a felszinre keruleset, a mindenkori KORULMENYEINK hatarozzak meg.

Kassai Lajos tulajdonsagainak szerencses osszessege, nem csak a sportban, ( kitartasa, kovetkezetessege, elszantsaga, aldozatvallalasa) mutatatkozik meg. Az iranyitashoz szukseges ratermettseggel szinten rendelkezik Mindezek eggyuttes jelenlete, megteremtette szamara a lehetoseget, ennek a birodalomnak a kiepitesehez.

A termeszeti nepeknel, ahol egyensulyban elnek a termeszettel,, sajat maguk es a KOZOSSEG erdekeben, a RATERMETTSEG kerul eloterbe.

Ma az elnyugatiasodott, penzkozpontu vilagunkban, a termeszet torvenyeit megszegve, az EGYENI erdekek kerultek eloterbe a kozosseggel szemben.

De , ahogy Kassai Lajos felepitett birodalma mutatja, az allatoknak is a kis elheto hatorszagaikban ( a mi esetunkbe , ez a csalad, kozosseg, Orszag) folyamatosan alkalmazkodni es megoldast kell keresni sajat, belso problemaira. Ha a kis kozossegek egymas kozotti atjarasat megnyitjuk, ahhoz, hogy ne faljak fel egymast, az allatok vilagaban korlatokat kell felallitani, valamint a kozosseg erdekeben a gyengebbeket , megfelelo adottsagokkal rendelkezo kutyakkal, pl. kuvaszokkal es nem pincsikkel kell vedeni. A JO GAZDA igy epitette fel a birodalmat, egyensulyt tartva a termeszettel es harmoniat beket teremtve LAKOI kozott.

A mi esetunkben, az osszenyitas, a GLOBALIZMUST jelenti .A demokraciakban , a Jo GAZDA szerepet a mindenkori nep altal megvalasztott politikus tolti be. Ebbe a szerepkorbe tartozik a torvenyek megalkotasa, ami a KORLATOKAT jelenti a kozosseg erdekeben. Annak betartatasa erdekeben, megfelelo kutyakat alkalmaz, pl.min Kassai ur, es nem rokaval orizteti a tyukokat.

Miutan a vagyon nem veszik el, csak gazdat cserel, az azonos erdeklodesu kis csoportja az emberisegnek, amelyik TANULT a multbol, fondorlatok aran, megszuntette, a monarchiakat es beepulve a nemzetallamok gazdasagaba, a nepeknek elkezdte hirdetni , a termeszetesen jobban tetszo demokraciat. Ez sok esetben a nemzetet becsuletesen szolgalo politikusokat is megtevesztette. Ezek a kezdeti tevedesek juttattak a kis csoportot olyan vagyonokhoz es poziciokba, hogy szep eszrevetlenul ( itt a piros, hol a piros ?) lassan atvettek a nemzetallamokban a gazda szerepet Es eszrevetlenul , politikusaink , az altaluk letrehozott es jovahagyott torvenyek segitsegevel, elkezdtek KISKAPUKAT gyartani es a nemzet vedelmere felallitott korlatokat vedelem helyett, elkezdtek , az UJ GAZDAT szolgalva azokat bontogatni. Tobbe, nem a tobbseg erdekeben, hanem a kissebbseg szolgalataban tevekenykedtek. Az evszazadok alatt, sok oka lehetett annak, hogy igy viselkedtek es ide jutottunk,, de nelkuluk, ez nem tortenhetett volna meg.

Igy sikerult a vagyon es az ezzel jaro hatalom atvetelevel, letrehozni a NEMZETKOZI MAGANKEZBEN LEVO PENZMONOPOLIUMOT amelyik soha nem a kozosseg, hanem , mindig a kisebbseg erdeket szolgalja.

Kurepov Borbala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *