Blog # 20

13 Sep

Ez mar tobb mint a veletlenek egybeesese !

A magyar honvedelmi miniszter  2015 szeptember 7.-en  lemondott.

Olvasom ,  2015 szeptember 13.-an  az ” RT.com”  cimu ujsagban, hogy az USA   “Dragon Crossing ” nev alatt ,  2015 szeptember 13.-tol – 2015.oktober 21.-ig,  kb. 500  US katonat es  110  felfegyverzett katonai  jarmuvet  indit a 800 km. hosszu utvonalon, a kelet nemetorszagi Vilseck  katonai bazisrol, Csehorszagon es Szlovakian keresztul Magyarorszagra.

Cel: megmutatni a NATO szovetsegeseknek,hogy az USA hadserege keszen all, ha szukseg van rajuk.  (  ha van, hat miert nem olvasunk rola ? )

Szinten 2015 szeptember 13.-an, olvasom a ” theguardian.com” cimu lapban, hogy Nemetorszag “ideiglenesen ” felfuggeszti a Scheingen egyezmenyt es lezarja hatarat Ausztriaval, valamint azt, hogy a magyar , cseh , szlovak miniszterek nem ertenek egyet a kvota rendszerrel, amit Juncker az EU altal akar rajuk kenyszeriteni.

A magyar hatarvedelem, 2015 szeptember 15.-vel lep eletbe.

Erdekes, vagy ezekutan talan nem is, hogy miert vonul be az amerikai hadsereg ezekbe az orszagokba ?

Tovabb menve es gondolataimat megosztva, azt is erdekesnek talalom, vajon miert nem akar az USA  az ISIS-al  szembenezni ugy, hogy  osszefog, az oroszokkal, irannal, de legfokepen a sziriai kormany Assad hadseregevel, hiszen a sziriaban megtelepedett ISIS iszlamista allam, elsosorban Assad problemaja,  hat akkor miert nem akar HIVATALOSAN a kormanyerokkel is osszefogni ? es egyuttes erovel hatekonyan fellepni  a kozos ellenseggel, a ma mar  nem csak Sziriat, hanem a vilagot veszelyezteto terroristakkal szemben.   Vagy az USA nem az ISIS- hanem Assad levaltasat tuzte ki celul ?    Hat ez az amibe sem az orosz, sem  kina vagy iran, sem pedig a  BRICS orszagok, nem akarnak beleegyezni, ujra egy kivulrol jott eroszakos kormanyvaltasba , aminek az eddigi peldak mutatjak ( irak, libia, ukrajna, yemen, szudan…..) a vegeredmenye a nepek szamara csak a gyotrelem, a halal, vegul a nepvandorlas lett, ugye ez igy igaz ?  ( a kormanyfoket a mindenkori orszagok nepeinek kell megvalasztani, vagy levaltani, ez vonatkozik Sziriara is )

Mindezek ellenere az USA tovabb probalja eroltetni , partnereket gyujteni es a sziriai kormany beleegyezese nelkul bombazni az ISIS-t Sziria teruleten. Miert nem akar a hivatalos kormanyfovel egyuttmukodni ?

Es ha ezt vegig gondoljuk, akkor  logikusnak tunik, hogy mindez miert tortenik. Mara a petrodollar hivatalosan elvesztette  “petro” szerepet, (azzal, hogy, az olaj a  “petro” ertekesitheto mas valutaban is )  anelkul viszont  csak egy fedezetlen papircetli maradt. ( a  PRIVAT FEDERAL RESERVE az USA kozponti bankja, eloallitja a semmibol es kamatot ker erte meg az USA-tol is )  Annak a petro nevnek a visszaszerzeseert folyik a harc, mert ennek elveszitese nem csak az USA gazdasagi hanyatlasat jelenti,  hanem az allamok fole helyezett, PRIVAT erdekeltsegek altal iranyito Bretton Wood ( Biz- World Bank- IMF-SWIFT) szisztemanak is a veget jelenti. A hattervilagnak ez a rendszere ezt nem turi el, illetve nem akar ebbe belenyugodni, ezert kell kozep azsiat tonkretenni, osszefogasra keptelenne tenni, hogy ez a parhuzamosan mukodo orosz-kinai  gazdasagi rendszer ne tudjon megszilardulni, illetve az eddig elert eredmenyuk valamilyen uton-modon visszafordithato legyen.

 

Kurepov Borbala

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *