Blog # 27

4 Jan

Erzekenyen reagal a TOZSDE ?   De vajon ,  mire  es miert ?

A Tozsde “Stock Market” akkor jott letre,  amikor az  ” Uj vilag ”  a ( Holland, Portugal, Francia, Spanyol , Angol )  gyarmatosito orszagok, gyarmataikkal elkezdtek kereskedni. Nagyon sok kereskedonek nem volt eleg  kezdo tokeje , ezert a bankok adtak kolcson , igy valtak uzleti partnereive a kereskedoknek,  A  befektetett osszegnek megfeleloen, resztulajdonosaiva valtak vagy valhattak a kulonbozo uzleti vallalkozasokban.  Ennek kovetkezmenyekent jott letre 1602-ben, az elso ” Holland East Indian Cooperacio” , amelyik az elso  “multinacionalis corporation” es amelyik az elso  ” PAPIR  RESZVENYT ” kiadta.  Ez lehetoseget teremtett arra, hogy a reszvenyek adas-vetele,  a reszvenytulajdonosok  es a befektetok (invesztorok) kozott  megtortenhessen.  (  ebben az idoben, William III. Angol kiraly 1694-ben privatizalta Anglia  kozponti bankjat, ezzel letette alapjat a “Vilag Kozponti Bankjanak ” ezt hivjak ma “City of London”-nak .)   A  kereskedelem az  Uj Vilaggal  nagy uzlet volt,  egyre tobb papir reszveny kerult  forgalomba, ezert a befektetok,  1773 -ban Londonban megalakitottak az elso, hivatalos  “Stock Exchang “-et a  TOZSDET.  Igy szuletett meg, a HATTERVILAG , a nemzetkozi bankar vilag  JATEK KASZINOJA  ami  ellentetben a hiresztelessel, nem az orszagok gazdasagi helyzetet mutatja, hanem egyes privat erdekeltsegek gazdasagi erdekeit kepviseli,ezzel lehetoseget teremtve a hatalom minden iranyu gyakorlasara.

Ennek a hivatalosan mukodo Jatek kaszinonak a kereskedelmi formaja ,atjutott az Amerikai Coloniaba is. es  1790-ben  letrehoztak az elsot Philadelphiaban. A  “Market of Wall Street”  letrejott  1792 majus 17.en , amit  egy  24 fobol allo csoport “supply broker” irt ala, ez volt a ” Buttonwood  Agreemant ”    1817 marc.8.-an a csoport atnevezte magat a “New York Stock and Exchange Board”-ra  es  athelyezte szekhelyet, New Yorkba a 40.Wall Street  ala.

Ennek  segitsegevel  epulhetett  bele a  bankvilag a vilaggazdasag  minden  teruleten, mint resztulajdonos ( reszvenyes )  a monopoliumokba,  es  ennek segitsegevel  es annak  kulso ellenorizhetetlensegenek  hianya miatt,   a megalkotoi es resztvevoi ( az emberisegnek 1-5 szazaleka )   tulajdonolhatja  ma a vilag  vagyonanak, termeszeti kincseinek legnagyobb reszet.

Az Egyesult Allamok 1913-ban privatizalta a Kozponti Bankjat, ezzel kiveve azt az allam iranyitasa alol.

Az elso gyarmatosito vilaghaboru utan, 1929-ben a ” TOZSDE ” lezuhant ( a nep elszegenyedett,  NEM  A  BANKAROK )  europa orszagai tonkrementek , ezert 1930-ban Genovaban, az USA es az europai orszagok vezetoi osszeultek  es minden ” nyugateuropai orszag ”  CSODOT  jelentett. ( Angol, Francia, Nemet,Olasz, Portugal, USA) es attol a perctol fogva elkezdtek torleszteni a ” Nemzetkozi Bankarok ” fele , a soha vissza nem fizetheto adossagukat.  Ekkor az USA  ujra organizalt.

Az orszagok CSOD-je 1933-ban hivatalossa valt  (“Bankruptsy Official”) es akkor az USA a Kozponti Bankjan ( Federal Reserve ) keresztul, letrehozta a  ” Corporate Americat” kicserelve a “United States of America”  alkotmanyat,  amit az “Alapito Atyak”  1776-ban hoztak letre  az “Americai Revolution” altal.   Igy kerult hivatalosan, csak  nem kozismerten,  az  USA  is  a   “Nemzetkozi Bankarvilag”  kezebe.

Hitler hatalomra kerulese utan, nem volt hajlando fizetni a bankvilag altal nemetorszagra kivetett soha vissza nem fizetheto adossagot, es atvette a bankok feletti iranyitast.

Kozben europa fegyverkezett, az USA kereskedett veluk. Kitort a masodik vilaghaboru.( folytatodott az orszaghatarok tologatasaval es nemzetek felszamolasaval milliok halalava), mire a masodik vilaghaboru vegere, az USA bekapcsolodott a haboruba, addig a tulajdonaba vandorolt a vilag aranykeszletenek 2/3 resze,  igy a  nemzeti jovedelme 1933-hoz kepest, megharomszorozodott.

A haboru utan, a nagyhatalmak ismet osszeultek es letrehoztak a “Bretton Wood” szisztemat ( aminek  a vilag minden orszagara gyakorolt  kartekony hatasat  mar tobbszor emlitettem ) es ennek a ket rendszernek es az altaluk iranyitott , felvasarolt “TOMEGKOMMUNIKACIO”- nak  a segitsegevel, ami a  TOZSDE  internetre valo atallasakor,  latvanyosan  erzekelhetove valt,  (hiszen kozepiskolas gyerekeket vadaszott az FBI, amiert altaluk, az internetre feltett hirek segitsegevel iranyitottak a jatekba bekapcsolodott tomeget, igy dollar milliokra tettek szert, ami egyertelmuen bebizonyitotta ) – hogy a  TOZSDENEK  semmi koze sincs a gazdasaghoz ,iranya  az adott reszvenyek vasarlasi illetve eladasi mennyisegetol fugg , ami egyertelmuen manipulalhato, igy lesz belole  jo hir eseten vasarlas (erteknovekedes) rossz hir eseten eladas ( ertekcsokkenes).    Ez a bennfentesek altal  befolyasolt  market ingadozas, mindket iranyban torteno megjatszasa, folyamatos  nyereseget  biztosit  szamukra. Ebben az aljas  es  felhaborito  az,  hogy amig a Maffia altal mukodtetett  JATEK-KASZINOK-rol mindenki  tudta , hogy “SZERENCSEJATEK”  ahol  mindig  a haz  a nyero,   a  TOZSDE  viszont   ugy van beadv  a  koztudatba,  mint egy  adott vallalat , orszag,  gazdasagi  mutatoja,  pedig   ahogy  ebben a formajaban  mukodik,  nem  mas, mint  egy  ” legalizalt  rablas”     Itt   is  a  HAZ  a  nyero  csak ezt a hazat,   BANKHAZ- nak  hivjak.

Ugyanazok a papettmesterek iranyitjak, hatulrol alruhaban alneven,

A  ” City of London ” az  angol  kiralysag  moge  bujva,   alatta a “Federal Reserve” megbujva az  alapito atyak altal lefektetett  ” Demokratikus”  alkotmany  mogott,  alatta az Europai Kozponti Bank, megbujva az orszagok “Nemzeti Neve” mogott  es, hogy ez ne csak a ( Corporate 1933-ban csodot jelentett nyugateuropai orszagokra, hanem mind a 28 tagorszagra egyertelmuen kiterjedjen, a  “Nemzetkozi Kereskedelmi Egyezmenyeket ” kell pl. CETA-t elfogadtatni  es minden  resztvevot a Corporationok ala kenyszeriteni )

Mindezt azert irtam le, hogy ha elolvasnak egy ujsagot,  vagy meghallgatnak egy gazdasagi  musort, ahol megmagyarazzak,  hogy  a TOZSDE  milyen kulso  korulmenyek hatasara emelkedik , vagy zuhan,  jusson eszukbe,  vajon nem  SOROS  GYORGY shortol, hogy kesobb visszavasaroljon mindket iranyt meglovagolva ?  –  vagy akar egy csapat bajtarsa  gyujtogeti vagyonat a megszabalyozatlan  es  ellenorizhetetlen  piacon  a sajat zsebere , masok  kontojara  ??

 

Kurepov Borbala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *