Blog #35

1 Feb

“Holocaust memorial “2020.januar.22.-en Izraelben.

Nyugaton sok oldalrol kritizaltak, mondvan Netanyahu ugyanugy politikai elonyoket probalt kovacsolni, a megemlekezesbol.

Putin beszedeben azt hangoztatta, ez volt a tortenelem, legszegyenteljesebb idoszaka. Az Auschwitzbe szallitott embereknek, tobb mint a fele zsido volt. A 6 millio zsido aldozatnak, tobb mint a 40 szazaleka szovjet allampolgar volt. A halaltaborok sajnos mukodtek tobb megszallt europai orszagban is, ahol gyakran tultettek mestereiken.Ahol ezek a gyilkosok dolgoztak, ott haltak meg a legtobben. Kb. 1.4 millio Ukrajnaban, 220 ezer Litvaniaban, ami a haboru elotti zsidosag 95 szazaleka, Latviaban a 77 ezres zsidosagbol, csak nehany szazan eltek tul a szornyusegeket. Sajnos a nacizmus sok mas embernek is ugyanazt a sorsot szanta. Orosz, belorusz, ukran, szerb, lengyel, mindazok akik nem voltak a naci fajelmelet szerint “tisztafaju arjanak ” kikialtva. A nacizmus szerint egy faj tulelese attol fugg, mennyire tud szaporodni, a novekvo lakossaganak megfelelo foldteruletet biztositani, genkeszletet tisztan tartani, hogy megorizhesse egyedi faji jellemzoit, amellyel a termeszet ruhazta fel, hogy a tulelesert folytatott kuzdelemben, sikert arathasson. Szerencsetlensegunkre, folytatta Putin, sok esetben meg ma is elofordulnak tulkapasok, amik elfogadhatatlanok. Akkor, 27 millio szovjet ember a halalaval fizetett azert, hogy vedtek hazajukat es felszabaditottak europat a nacizmus alol.

Ez a pelda szolgaljon az ENSZ-nek arra, hogy ez soha ne ismetlodhessen meg es legyen ez, az allando tagjainak ( Orosz, Kina, Francia, Anglia, US) felelossege ezt betartatni. Az oroszok, mondta Putin, barmikor , barkivel es barhol keszen allnak a targyalasra. Az elmult 75 ev sok megoldott es megoldatlan feladat ele allitotta a tagorszagokat, a tagokat, most Libya a kovetkezo feladat.

Netanyahu azt mondta, koszonettel tartozik azoknak a (righteousness) embereknek, akik abban a szornyu idokben segitettek es azoknak, akik ma osszegyultek, hogy a hat millio megolt zsido emlekenek aldozzanak. Auschwitz nem csak puszta gonoszsagot, fertelmet jelent, hanem az elesettsegnek is a szimboluma. Ezt jelentette, amikor nincsenek baratai, nincs orszaga, hangja es vedopajzsa amivel megvedje magat egy nemzet. Ma vannak barataink, van orszagunk, hangunk, vedopajzsunk es soha tobbe nem hagyjuk magunkat eltiporni. Sajat sorsunk iranyitasat mi vettuk a kezunkbe. A zsido allam tanult a holocaustbol, azonnal felismerjuk a rasszizmust, az antiszemitizmust es mindent megteszunk ellene. Az anticionizmus az ujabb formaja, az antiszemitizmusnak, amit Iran kepvisel. Ez osszefogasra kesztet bennunket ellene, a beke es sajat biztonsagunk erdekeben.

Itt kell megemliteni Noam Chomsky a zsido szarmazasu, vilagszerte elismert, filozofus, historian, nyelvesz velemenye szerint, a US es Israel fegyveres erejetol kell felni, nem pedig Irantol.

A You-Tube-n ” Chomsky s Philosophy” neve alatt feljonnek az ertekelesei, beszelgetesei, eloadasai.

Noam Chomsky – Is Iran a threat ? Noam Chomsky- Why does US support Israel? Noam Chomsky – The crimes of US presidents

Netanyahu a kritikusai szerint a ” Holocoust Memorialt” arra hasznalta fel, hogy alaassa az ” International Criminal Court ” ( ICC ) mukodeset, ahol Israelt haborus bunosseggel vadoljak a palesztinokkal szemben.

You-Tube : “How Israel exploits the holocoust to justify a war crimes against palestiniens ” The Real News Network Jan.24.2020. Ugyanez a video, szelsojobboldali politikusnak tunteti fel Orban Viktort, Salvini olasz es Nolsonaro brazil vezetoket, mondvan, hogy amig Netanyahu szelsojobboldali politikajat tamogatjak, addig akar zsidogyulolo antiszemitak is lehetnek.

Netanyahu a kereszteny TV-nek is adott interjut, ahol osszefogasra es konkret fellepesre buzditotta hallgatoit az ( ICC ) ellen. Velemenye szerint az ICC hamis vadak alapjan itelkezik, elveszi Izrael jogat a hazajahoz es elveszi a jogat ahhoz, hogy vedekezzen.

Szinten nemzetkozi tiltakozast valtott ki , Israel ujjonan megalkotott torvenye ” The National State of the Jewish people” miszerint kiemelt jogai vannak a zsido szarmazasu allampolgaroknak. Megvadoltak Izraelt azzal, hogy legalizalja az apartheid letrejottet, mikozben azt allitja Israel az egyetlen demokracia a kozep keleten. Ezzel az alaptorvennyel legalizalta a ” Law of the Nation ” a ( Nemzet Torvenyet ) nem pedig a ” Law of the Nation State” ( A nemzet allampolgarainak a torvenyet ) igy a kritikusai szerint abszolut antidemokratikus es kirekeszto az orszag nem zsido szarmazasu allampolgaraival szemben.

You-Tube : “Israel Legislate Apartheid into Law ” The Real News Network July.19.2018.

You-Tube : ” Noam Chomsky Condemns Israel Shift to Far Right & New Jewish Nation-State Law ” Democracy Now. July.13.2018.

Hogy mi volt Putin es Netanyahu beszedenek politikai celja es eredmenye ? Azt majd a jovo donti el !

Kurepov Borbala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *