Blog #13

22 Nov

 

Rablokbol lesznek a legjobb Pandurok ?  Nooooooooooo!  vagy ez is csak mese ????

 

Itt van az Europai Unio nagy dilemmaja, mit tegyunk most, amikor kiderult, hogy az ujjonan megvalasztott europai bizottsag  elnoke  Jean-Claude Juncker, megvalasztasa elott szemet hunyt, ami azt jelenti rosszul vegezte munkajat, vagy ami ennel is rosszabb, elosegitette azt, hogy tobb milliard dollaros  adokedvezmenyben reszesuljon, nem csak  egy,  nemzetkozi nagy vallalat es  egy even at, hanem tobb szaz,  es 18 even at . Ennyivel novelve hasznukat,  es  ennyivel megkarositva, az adofizetesbol elo allamokat.

Juncker elnok magyarazata :  A cel nem az  ADOCSALAS  volt, csupan felhasznaltak  a unios szabalyok lazasagait. ( oriasi ! ezt a magyarazatot viccnek szanta ?? ) de megnyugtato, hogy megigerte, ezentul , majd jobban odafigyel es a forditottjat teszi, az olyan sokszor hangoztatott ” europai normakat” betartva, a nepet kepviseli majd a monopoliumokkal szemben.

Ez olyan mint a TOZSDE megszabalyozasa. Soros, aki azert es abbol valt nemzetkozileg ismertte, hogy ” Broke the Bank of England ” mert az angol fontot ugy manipulalta, negativba jatszotta ” short-selling “altal, hogy majdnem csodbe juttatta az angol bankokat, O pedig 1 billio dollart keresett, a transakcion. Azota azt hangoztatja ( ezzel jo pontokat szerezve maganak a tovabbi manipulalasra ), hogy  ezen valtoztatni kell, mert megsem jo es szep dolog es egyaltalan nem szabadna megengedni, hogy erre lehetosege legyen barkinek es azota, mint az igazsag bajnoka, a market megszabalyozasan dolgozik. Mikor tortent mindez ? 1992-ben. Megvaltozott azota valami is ?  A hedge-fundok ugyanugy mukodnek, a short-selling ugyanugy ervenyben van, a mai napig.  Azota csak 22 ev telt el.

Itt van peldaul a ” VULTURE- FUND ” a keselyu-fund. Ami azt a celt szolgalja a TOZSDEN, hogy a privat invesztorok, hedge-fundok, a tonkrement, vagy majdnem tonkrement vallalatoknak, szemelyeknek, ORSZAGOKNAK,  az adossagait fillerekert megvasaroljak, majd perlik az adost, egy magasabb, mint a mar kialkudott arert. (tobbek kozott, ez is egyik fajtaja a volt szocialista orszagok kirablasanak,vagy ma az USA-ban peldaul Detroit kirablasanak, ahol meg az ivovizet is elzartak a lakossag elol a PRIVAT companyk es ez a corporate maffiozo szisztema, tovabbra is megengedett.)

Ezzel kapcsolatban idezem a Nobel dijas Stiglitz professzor szavait: A ” keselyu fund”,  BANTO,  SERTO  a keselyure nezve, mert szerinte a keselyu segit a kornyezetenek azzal, hogy felfalja a kiverzett hullat, de ezek a resztvevok csak ARTANAK a kornyezetuknek. Es mi van ma is??  Tovabb mukodik es hasznaljak, ugye nem nehez kitalalni kiknek a javat szolgaljak ??

Nem ertem, miert nem latja a vilag, vagy ha latja miert segedkeznek abban, hogy ez a totalitarizmusra torekvo hatter hatalom teret nyerjen es tovabb manipulalja a vilagot.Nem ertem  miert dolnek be ennek az atlatszo hazug politikanak. Miert nem zavar senkit, pl az, hogy amerika tovabbra is azt hangoztatja, hogy meg kell tartani a vezeto szerepuket. Milyen alapon es ki kerte meg oket  erre a mindenhato feladatra.( mi lenne akkor, ha a szomszedom, akivel jo baratsagban vagyok belebeszelne a sajat hazamban a csaladom altal elfogadott , egyutt kialakitott szokasainkba, azt felulbiralna, sot arra torekedne, hogy tetszese szerint, megvaltoztassa azokat,  gyerekeimet  probalna ellenem hangolni  . stb. Ugye a baratsag nem tartana sokaig ? Na ezt csinalja most amerika ! )  Olvasom az egyik ujsagban : Ma ismet amerika es az oroszok diktalnak.  Tevedes, amerika AKAR diktalni az egesz vilagnak , akik  nem fogadjak el ezt az alarendelt szerepet, azok az  oroszok  es meg sokan masok,  Es mit tesz ilyenkor amerika ? szankciokat alkalmaz, majd a nyugat altal felallitott alapitvanyait hasznalja fel belso bomlasztasra.

Kire var most mar sokadszor a keselyuk gyulekezete? Kit kell meggyengiteni es kivereztetni  ?  az  oroszokat. Mert mit mond a NATO foparancsnoka ? Az oroszok, mar a NATO hatso udvaraban vannak. ( mint amikor a hazamat beepitem az erdo kozepebe es lelovom a medvet, mert betevedt a kertembe ) Nem kene megkerdezni mit, keresel a medve udvaraban ? es  nem Te tolod a keritest, kozelebb es kozelebb?

Es mit mond  a Krimi esemenyek moge bujt nyugati szankciokra Gorbachev ??  a kovetkezoket:  A krimi referendum es az, hogy a KRIM visszakerult oroszorszaghoz, nem mas, mint a szovjetunio idejebol szarmazo hiba kijavitasa. Velemenye szerint a nyugatnak dicserni, nem pedig buntetni kell az oroszokat, hogy verontas nelkul, az ott elo nepek akaratat kovetve ( egy demokratikus uton tortent nepszavazas alapjan)  visszakerult  Oroszorszaghoz. Ez a fold szazadokon at az oroszoke volt,. Felteszi a kerdest, hogy hol voltak a nemzetkozi torvenyek amikre a nyugat most hivatkozik, amikor darabokra tortek es tonkretettek a szovjetuniot es oroszorszagot.A nyugatnak nem kellene ( mert nincs joga ) ebbe beleavatkozni.

Es vajon miert olyan adakozoak es allitjak fel a billiomosok a charitiket ? Egyik oka a sok kozul peldaul az, hogy ezzel kikerulik az adofizetest es egyszer es mindenkorra a sajat csaladjuk kezeben tudjak tartani a penzt “orokosodesi ado”fizetese” nelkul. ( ugyes ugye ? )  a masik pedig a politikai manipulaciok lehetosege, sok pelda van arra is, mert ugye ep esszel senki nem hiheti el, hogy egy ketharmados tobbseggel megvalasztott kormanyt ugyanaz a nep, par honappal a megvalasztasa utan, mar levaltasra  akar kenyszeriteni, ezeknek a kulso bujtogatoknak az anyagi tamogatasa es beavatkozasa nelkul ?

Kar, hogy az embereknek, nincs idejuk es lehetoseguk ( mert az egyre romlo eletszinvonaluk miatt a mindennapi betevoert folytatott kuzdelem, elveszi az erejuket es elvonja a figyelmuket ) hogy kivulallokent tudjak szemlelni a tortenteket, mert hamar rajonnenek, hogy barmit mondanak es irnak a helyi ujsagok es sugaroznak a helyi TV adok, az igazsag az, hogy az eletszinvonal mindenhol romlik szerte a vilagban  es a kulonbsegek egyre jobban nonek, mert ez a fajta hatterhatalom probalja MINDEN ARON tovabbra is behalozni a vilagot. ( kiveve Kinat, akik egy percre sem doltek be a market liberalizalasaba es az allmi szerepvallalas csokkentesebe,  ezert kell melloluk kiutni az oroszokat, mert a ketto egyutt  egymasnak hattal allva, egy megfellebezhetetlen nagyhatalmi szovetsegge valik, akiket nem lehet , kenyukre kedvukre, iranyitani, manipulalni es legfokepen tovabb rabolni )

Mindenesetre az europai tanacs uj elnoke, talan, lehetseges, ki tudja, remeljuk a 19.-ik evtol kezdve, raebredt, vagy ebresztettek es ezentul a demokraciat es az igazsagot,nem csak hirdetni, hanem gyakorolni is fogja europa nepeinek es orszagainak erdekeben.

FO A  BIZALOM !!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Kurepov Borbala

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *