Blog # 14

1 Dec

GLOBAL  egyensuly,   vagy GLOBAL  rablas ????

 

Erdekes, miert nincs a hirekben, hogy a dollar lealdozasat, a yuan felviragzasa valtja fel ?  Hogy Kina nem dollarban, hanem sajat valutajaban es az EUR-ban kereskedik. Ezzel az USA szerepet es a dollar hegemoniajat eszrevetlenul lecsokkentettek a nemzetkozi eletben es kereskedelemben, Kinat es a valutajat viszont felemeltek. Ez pedig egy komoly dolog,  miert hallgatnak errol ? Mert meg kell figyelni, hogy a fejlett orszagokban a tomegkommunikacios eszkozok kiknek a kezeben vannak. A hatterhatalomeban es azoknak erdekuk, hogy a KOMMUNISTA Kinanak, a vilag elsoszamu novekvo gazdasagi hatalmanak, valami engedmenyt adjanak, de a dollar bukasat, ne verjek nagy dobra. Egyebkent is a hatterhatalom reszere, ezzel nem valtozik SEMMI !!!! azert, mert a nemzetkozi kereskedelem, meg mindig rajtuk ( a PRIVAT  ERDEKELTSEGEK ((reszvenyesek)) es az altaluk kialakitott nemzetkozi kereskedelmet lebonyolito  USA  Bank -BIZ-FED-WTO sziszteman ) megy keresztul, csak mas penznemben.

EZ  A  LENYEG !   EZ   A  KIALAKITOTT  KORRUPT  SZISZTEMA    EZ  A  HATTERHATALOM !!

Ez az, ami az utolso szaz evben hozzajarult a ket vilaghaboru kialakulasahoz, a szuntelen helyi haborukhoz, ez az ami a szocializmus bukasa ota,  EGYEDURALKODOVA  notte ki magat es probalja ezt a statuszat tartani es stabilizalni, ez az ami gazdasagi terrorizmust hozott letre, ez az ami lehetove tette fuggetlen orszagok kormanycsereit es kizsakmanyolasat, az aranynak, a valutaknak, azok egymas kozotti atvaltasanak , a kamatoknak a manipulalasat, ez az a HATTERHATALOM, amit nem lehet megbuntetni, elszamoltatni, ennek terjeszkedeset csak ugy lehet megallitani, hogy  a nemzetkozi kereskedelemben resztvevo orszagok kilepnek belole es megalakitjak sajat szisztemajukat.

Hogy lehet ezt megtenni ? es miert retteg  ettol a hatterhatalom ??

Ugy ahogy Kina es az Oroszok kezdenek kereskedni egymassal sajat penznemukben, sajat bankjaikon keresztul, ugy ahogy es amire most keszul a keleti tabor ( BRICS fejlesztesi bank AIIB ), hogy a mar felallitott bankjaikon keresztul, amit 2015- re terveznek mukodokepesseguve tenni, egy UJ nemzetkozi kereskedelmi szisztemat hoznak letre  a meglevo korrupt nyugati  RIVALISA-kent. Ennek beinditasaval, egyszer es mindenkorra megszunik majd, a GLOBAL  HASZON es a GLOBAL  HATALOM, hiszen a BRICS sziszteman keresztul meno nemzetkozi kereskedelemben resztvevo orszagok, a vilag masik felet jelentik. Errol persze nem irnak az ujsagok, hiszen ezert kell az oroszokat aljas modon  es altaluk a BRICS-et tonkretenni, mert ez olyan anyagi es hatalmi veszteseg a hattervilagnak, hogy ennek megakadalyozasara, mindenre kepesek  Ezert ennek a hatterhatalomnak a politikaja  az  “oszd meg es uralkodj ”  pedig az igazsag az, hogy   “egysegben az ero”, ezert rettegnek es bomlasztanak, ahol osszefogast latnak.

Azt  mondja Stiglitz a Nobel dijas kozgazdasz, hogy  a szisztemat meg kell szabalyozni, igazsagosabba kell tenni, az igaz, de a lenyeg nem a szabalyozasban van, mert barmit is szabalyoznak, barmilyen engedmenyeket tesznek,  mindaddig, amig a nemzetkozi kereskedelem, csak ezen az egy, ezen az ellenorizhetetlen, allamok fole helyezett, elszamoltathatatlan sziszteman megy keresztul, addig minden hatalom tovabbra is a hattervilag kezeben lesz, addig Ok maradnak a ” papett mesterek.”

Ezert nem lehet , az altaluk haborukba manipulalt milliok nyomoraert es halalaert felelossegre vonni es pert inditani ellenuk, mert ez egy  korruptra varazsolt szisztema,iranyitoi lathatatlanok, ezert az allami kapitalizmust epito orszagoknak, egy ettol teljesen fuggetlenul mukodo, igazsagosabb, egy nem fole hanem alarendelt szerepet jatszo, egy elszamoltathato egy atlathato kereskedelmi rendszert kell felallitani, igy helyreallitani a  GLOBAL  EGYENSULYT  es ezzel megallitani a  GLOBAL RABLAST .

 

Kurepov Borbala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *